کنترل عوامل زیان آور محیط کار در مراکز نگهداری گندم
کنترل عوامل زیان آور محیط کار در مراکز نگهداری گندم
نوع فایل: ورد
تعداد صفحات: 12
مقدمه :
در کشور ما غلات بخصوص گندم نقش بسیار مهمی در تأمین غذای عامه مردم و اقتصاد کشور دارد .
در دنیای امروز انسانها مجبورند برای بدست آوردن مایحتاج زندگی تلاش کنند لذا در این رهگذر با مشکلاتی گوناگونی دست به گریبان بوده گاهی شرایط محیط کار به اندازه ای سخت است که کار و فعالیت را غیر ممکن می کند به هر حال هر شغلی بسته به نحوه انجام آن ممکن است خطراتی را به دنبال داشته که با شناخت مناسب می بایست راههای جلوگیری از آنها را به کار بست . در مقوله گندم آرد و نان سلامت و بهداشت را از دو منظر می توان نگریست :
- · بهداشت کالا
- ·بهداشت محیط کار
- ·بهداشت و سلامت نیروی کار
بهداشت کالا و سلامت نیروی کار لازم و ملزوم هم هستند به عبارت دیگر سلامت و صیانت از نیروی کار به عنوان اصلی ترین سرمایه برای برنامه ریزی ، رشد و توسعه به موازات حفظ شرایط بهداشتی کالا حائز اهمیت است .در این مقاله سعی بر این است عوامل زیان آور محیط کار در سیلوهای ذخیره سازی غلات و همچنین روشهای کنترل آنها مورد توجه قرار گیرد .
بهداشت گندم
سلامت کالا بویژه گندم در هر یک از مراحل کاشت ، داشت ، برداشت ، حمل و نقل و نگهداری ، آسیابانی ، توزیع و مصرف میبایست پایش گردد .پس از انتخاب و خریداری گندم برای اینکه گندم سالم بماند و تغییرات نامطلوبی در آن صورت نگیرد باید در نگهداری ان دقت زیادی صورت گیرد. در کنفرانس بین المللی تغذیه FAO /WHO که در کشور استرالیا برگزار گردیده در قطعنامه پایانی آن به این نکته اشاره دارد که « در دسترس بودن مواد غذایی کافی و سالم یکی از حقوق طبیعی و قانونی همه مردم است »
- ۹۷/۰۲/۰۳
- ۲۹۸ نمایش